Amstrad port

To A.L.C.O.Ν. είναι ένα παιχνίδι διαστημοπλοίων που λαμβάνει χώρα πάνω από τον πλανήτη Orac. Οι εξωγήινοι εχθροί έχουν καταλάβει τον πλανήτη το έτος 2059. Το Alien League Of Cosmic Nations έχει αποφασίσει ότι είστε ο πιλότος για να πάρετε το Slap Fighter (Ευρώπη) και να νικήσετε τους εξωγήινους.

Το κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι ότι παίρνετε αστέρια και μετά επιλέγετε το powerup που θέλετε.

Πάρτε ένα αστέρι και μπορείτε να επιλέξετε ταχύτητα, δύο αστέρια για να επιλέξετε πυροβολισμό (που είναι ο προεπιλεγμένος τύπος όπλου), τρία αστέρια για να επιλέξετε πλευρική λήψη, τέσσερα για αναβάθμιση πτερυγίων ( που πυροδοτεί το φανταχτερό κινούμενο σχέδιο διεύρυνσης του πλοίου, σας δίνει επίσης μερικά δευτερόλεπτα αθωότητας), πέντε για πυροβολισμούς, έξι για πυροβολισμούς με λέιζερ, επτά για πυραύλους φιλοξενίας και οκτώ για αναβάθμιση ασπίδας. Το πυροβόλο ως αρχικό όπλο είναι το προεπιλεγμένο όπλο γρήγορης αλλά περιορισμένης εμβέλειας, με μάλλον μικρή απόσταση, οι βόμβες είναι πολύ ισχυρές αλλά μικρής εμβέλειας και με μεγάλο κενό μεταξύ πυροβολισμών, καθιστώντας τις δύσκολες στη χρήση. Το λέιζερ είναι γρήγορο και πλήρους οθόνης, πιθανώς το πιο ισορροπημένο όπλο του παιχνιδιού και οι πυραύλοι κυνηγούν τους εχθρούς αφού κινούνται και κάμπτουν για λίγο.  

Ένα μειονέκτημα είναι ότι παιχνίδι δεν έχει “στάδια”: παίζετε σε ένα μακρύ, συνεχές επίπεδο. Μόλις το ολοκληρώσετε, ξεκινάτε ξανά έναν νέο βρόχο με πρόσθετη δυσκολία. Επίσης, το παιχνίδι δεν συνεχίζεται. 

 

admin

By

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *